Ministerul Educatiei a inregistrat 661 de eliminari la prima sesiune a bacalaureatului din 2011, candidatii dati afara de la test pentru frauda nemaiputand sustine examenul in toamna acestui an si nici in vara anului viitor.

Cel mai mare numar de candidati eliminati a fost inregistrat la proba obligatorie a profilului, care a fost sustinuta miercuri, de la care au fost scosi din examen 268 de elevi, 111 dintre acestia fiind de la Grupul Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu si 37 din Bucuresti.

De asemenea, de la proba scrisa de limba si literatura romana, sustinuta luni, au fost eliminati 233 de candidati, cei mai multi in Mehedinti - 33, Bucuresti - 29 si Constanta - 19.

Potrivit statisticilor Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, la ultima proba a examenului de bacalaureat au fost eliminati 115 candidati, din care 38 sunt din Bucuresti si 12 din judetul Neamt.

Primele rezultate la bacalaureat vor fi afisate in 3 iulie, iar in 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestatii, care vor fi rezolvate in 5 - 7 iulie, urmand ca in 8 iulie sa fie afisate rezultatele finale, transmite MEDIAFAX.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, apreciaza ca in sfarsit s-a intrat in normalitate in ceea ce priveste organizarea examenului de bacalaureat.

El le-a multumit inspectorilor scolari generali pentru modul in care au organizat examenul de bacalureat.

"Ma bucur ca, in sfarsit, am intrat in normalitate si nu pot sa nu imi pun intrebarea cum ar fi aratat Romania daca aceste masuri antifrauda ar fi fost luate de acum 20 de ani, cum ar fi aratat Romania daca toti cei intre 18 si 38 de ani ar fi beneficiat de aceste masuri antifrauda?", a mai spus Funeriu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.