Elevii au sustinut astazi proba scrisa obligatorie a profilului. Vezi care au fost subiectele.

Proba la examenul de bacalaureat 2011 a fost sustinuta de aproximativ 210.000 elevi, diferentiat, in functie de filiera, profil si specializare. Subiectele aferente probei obligatorii a profilului din cadrul examenului national de bacalaureat au fost transmise si preluate in conditii de securitate de catre toate cele 741 de centre de examen, informeaza Ministerul Educatiei.

Proba de istorie a constat in trei subiecte: doua texte istorice cu sapte cerinte, un text la prima vedere, cu sase cerinte si elaborarea unui eseu de aproximativ doua pagini despre statul roman modern si relatiile internationale din secolul al XIX-lea si prima jumatate a secolului XX, potrivit Gandul, care a publicat si subiectele la proba de matematica.

Prima afisare a rezultatelor va avea loc duminica pana la ora 16.00. In aceeasi zi, intre orele 16.00 - 20.00, vor putea fi depuse contestatiile. Solutionarea acestora se va realiza in perioada 5 - 7 iulie, iar afisarea rezultatelor finale are ca termen limita data de 8 iulie.

  • Elevi eliminati de la examen
In Capitala, Comisia Municipala de Bacalaureat a inregistrat, in primele ore de la inceperea probei obligatorii a profilului din cadrul examenului national de bacalaureat, 17 tentative de frauda, candidatii fiind eliminati fara drept de a participa la urmatoarele doua sesiuni ale examenului, relateaza MEDIAFAX.

Situatia a fost mai grava in Hunedoara, unde un numar de 111 elevi dintre cei 159 prezenti in centrul de examen de la Grupul Agricol "Alexandru Borza" din Geoagiu au fost eliminati de la proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de bacalaureat, pentru frauda sau pentru tentativa de frauda.

In Arad, au fost eliminati zece candidati la a doua proba scrisa a bacalaureatului, pentru ca au copiat sau nu au predat telefoanele mobile.

Citeste si: Perlele elevilor la Evaluarea Nationala 2011


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.