Elevii care nu s-au pregatit au umplut si in acest an lucrarile de expresii socante, dar amuzante.

Dintre cei aproximativ 15.000 de candidati, circa 50% au luat note sub 7, in timp ce doar 32% au reusit sa obtina note intre 8 si 9.99.

De exemplu, la intrebarea care este dimensiunea posibila a meteoriltilor, un elev a raspuns ca meteoritii s-au format in judetele marte si jupiter, in timp ce un altul sustine ca meteoritul a fost descoperit in portbagajul unei masini, iar greutatea acestuia a fost determinata la 12 kilograme.

La subiectul unei compuneri in care sa fie descris un tablou in natura, un elev a scris: "Eu v-as descrie un tablou din natura deoarece sa vedeti cum arata natura".

  • Peste 200 de elevi eliminati dupa ce au incercat sa copieze

Aproximativ 250 de elevi vor sustine din nou examenul la sesiunea din toamna, acestia fiind eliminati, ieri, la proba scrisa de Limba Romana
. In Judetul Drobeta Turnu Severin, numarul elevilor prinsi copiind a fost unul record, de 33 de persoane, in timp ce in Capitala au fost prinsi zeci de elevi.

Momentele au fost surprinse de camerele de supraveghere montate in aproape toate cele 741 de centre de evaluare din tara. Elevii s-au insiprat din surse traditionale precum fituici, dar si telefoane mobile si casti.

Citeste si:
Evaluare Națională 2023. Cum au reacționat elevii când au văzut...
Evaluare Națională 2023. Cum...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.