Senatul a adoptat astazi un proiect de lege care interzice fumatul in toate spatiile publice. Vezi care sunt locurile unde se mai poate fuma.

  • Fumatul, permis in baruri, discoteci, restaurante si alte unitati similare, amenajate exclusiv pentru fumatori, care sa nu aiba insa o suprafata mai mare de 100 metri patrati
Potrivit legii initiate de deputatul PSD Manuela Mitrea, fumatul va fi interzis in toate spatiile publice, inclusiv in cele de la locul de munca: institutii publice locale si centrale, institutii economice, de alimentatie, de turism, de invatamant, sanitare, medicale, culturale, in mijloacele de transport in comun, inclusiv gari si aeroporturi, de stat sau private, relateaza MEDIAFAX.

In ceea ce priveste spatiile cu destinatie de loc de munca, fumatul este permis in spatii delimitate si amenajate special: sa nu fie spatiu de tranzit, sa fie dotat cu extinctoare, scrumiere, sisteme de ventilatie si sa fie marcate ca fiind destinate fumatului.

Proiectul urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, care este forul decizional.


Invocand date existente la nivelul Uniunii Europene, Manuela Mitrea a afirmat ca aproximativ 650.000 de cetateni ai Uniunii mor prematur din cauza fumatului, iar in anul 2008, aproximativ 13 milioane de persoane sufereau de boli asociate fumatului.

Senatorul PDL Tudor Udristoiu, membru al Comisiei pentru sanatate si medic psihiatru, a declarat, in timpul dezbaterilor, ca este fumator si nu poate sa renunte la acest viciu. "Cea mai buna si curata restrictie e inchiderea fabricilor de tutun, izolarea fumatorilor in niscai spatii inchise de-adevaratelea pana cand nu mai fumeaza, eventual cu niste pedepse", a declarat democrat-liberalul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.