De saptamana viitoare, medicii de familie le-ar putea cere pacientilor bani pe consultatii.

"Initial intentionam sa introduce coplata la consultatie pentru toti bolnavii incepand de joi, insa ne-am gandit sa amanam luarea unei decizii si sa incercam sa ne sustinem singuri cabinetele, in speranta ca pana saptamana viitoare ar putea fi rezolvate problemele", a declarat presedintele Societatii Nationale a Medicinei de Familie/Medicina Generala (SNMF/MG), Rodica Tanasescu, relateaza MEDIAFAX.

Medicii de familie au refuzat sa semneze contractele pe 2011 intrucat sunt nemultumiti de multe dintre prevederile noilor acte normative, astfel ca, din data de 1 iunie, nu mai pot prescrie retete pentru medicamentele compensate si gratuite, si nici bilete de trimitere catre specialist sau spital. Acestia au cerut o intrevedere de urgenta cu presedintele CNAS si ministrul Sanatatii.


Normele la noul contract-cadru pe 2011-2012 prevad o crestere cu 10% a veniturilor asistentei primare, alocarea banilor presupunand un efort financiar suplimentar, intrucat statul nu are fonduri sa aloce majorarea de 30% ceruta de medicii de familei, a declarat, marti, presedintele CNAS, Lucian Duta.

Acesta a tinut sa precizeze ca o majorare de 30 la suta este imposibila in acest context economic.

Ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a invitat reprezentantii medicilor de familie si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate la discutii, miercuri, la ora 14.00, la sediul ministerului
.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.