Pictura Fata cu margele rosii de Nicolae Grigorescu, adjudecata pentru o suma record, a fost cedata Muzeului National Brukenthal din Sibiu.

Pictura „Fata cu margele rosii” de Nicolae Grigorescu a fost adjudecata In cadrul Licitatiei de Art-Nouveau si Romantism din aprilie 201, cu suma record de 270.000 de euro. Cumparatorul a decis insa sa o cedeze in custodia Muzeului National Brukenthal, spre a fi expusa pentru public. Tabloul va fi expus miercuri, 8 iunie, ora 12.00, potrivit Ora de Sibiu.

Initiativa urmeaza exemplul numerosilor colectionari din strainatate, care intretin relatii de lunga durata cu muzee si institutii de arta, fiind interesati sa expuna sau sa imprumute opere din colectiile lor de arta in beneficiul publicului. In Romania insa, astfel de demersuri sunt pe cat de avantajoase pentru toate partile, pe atat de rare, asupra colaborarii dintre colectionari si muzee planand parca istoria trista a abuzurilor perioadei comuniste.

“Pictura Fata cu margele rosii intra in circuitul public si datorita sustinerii acordate de Muzeul National Brukenthal acestei initiative private, prin acordul de a expune temporar opera. Prin aceasta colaborare, muzeul din Sibiu participa la crearea unui mediu firesc al relatiilor dintre artist, galerie si casa de licitatie, colectionar sau investitorul in arta si institutia muzeului, intre care pot avea loc colaborari cu beneficii reciproce si mai ales publice”, spun organizatorii evenimentului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.