Tribunalul Cluj a respins vineri cererea inaintata de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu si Asociatia Alburnus Maior, de suspendare a planului de urbanism general (PUG) al comunei si planul de urbanism zonal (PUZ) pentru zona de dezvoltare industriala Rosia Montana.

RMGC si Consiliul Local Rosia Montana au atacat cu recurs sentinta din 24 mai 2011 a Tribunalului Alba de anulare a planurilor. Conform legii, de la data declararii recursului, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a acestuia, sentinta Tribunalului Alba este suspendata, potrivit unui comunicat al companiei.

“Ca urmare a castigarii proceselor din ultimele luni si a reinceperii analizei raportului de evaluare a impactului asupra mediului, ne exprimam increderea ca vom dovedi, dincolo de orice indoiala, faptul ca Proiectul Rosia Montana este viabil si solid, si a fost elaborat la cele mai inalte standarde internationale, astfel incat sa devina un model de operatiune miniera. Atat din punct de vedere tehnic, cat si din perspectiva dezvoltarii comunitatii locale, ne propunem ca mina de la Rosia Montana sa fie un model pe care orice proiect minier ulterior il va urma”, a declarat Dragos Tanase, director general al RMGC.

Proiectul minier Rosia Montana aduce peste 4 miliarde de dolari in economia Romaniei, in mod nemijlocit, ceea ce va duce la o contributie totala potentiala la PIB de 19 miliarde USD, incluzand efectele de multiplicare, potrivit estimarilor specialistilor britanici de la Oxford Policy Management.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.