Masurile de securitate pentru eliminarea fraudei la examenul de bacalaureat au fost sporite, iar cei care copiaza vor fi si mai drastic sanctionati, ei fiind eliminati si primind interdictie de a participa la doua sesiuni, a anuntat, marti, ministrul Educatiei, Daniel Funeriu.

"Cuvantul cheie la bacalaureat este stabilitate. Continutul probelor si modul de desfasurare este cvasiidentic cu cel de anul trecut, mai putin calendarul. Ca element de noutate au fost intarite masurile care vizeaza politica MECTS de toleranta zero fata de frauda. Cel mai puternic semnal de reforma, nu doar in educatie si in societate, este sa avem toleranta zero fata de frauda", a apus ministrul Educatiei.

Acesta a precizat ca au fost luate cateva masuri pentru eliminarea fraudei, solicitandu-se inspectoratelor scolare sa asigure pentru organizarea bacalaureatului cat mai multe sali de clasa prevazute cu camere de luat vederi.

Totodata, ministrul Educatiei a amintit ca este interzis accesul in sala cu telefone mobile sau alte astfel de instrumente.

  • Sanctiuni pentru fraudarea bacalaureatului


De asemenea, au fost intarite si ridicate la nivel sporit sanctiunile pentru cei care au fraudat, precum interdictia de a da bacalaureatul urmatoarele doua sesiuni, in cazul celor care sunt prinsi copiind
.
MECTS va institui, la fel ca anul trecut, o linie verde pentru semnalarea tuturor tentativelor si cazurilor de potentiala fraudare, a mai spus ministrul.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.