Elevii din clasele a XII-a si a XIII-a se pot inscrie, de luni pana vineri, la examenul de bacalaureat sesiunea de vara, care va incepe in 6 iunie cu probele orale.

Inscrierea la bacalaureat are loc in perioada 23 - 27 mai, iar ursurile pentru elevii din clasele a XII-a si a XIII-a vor fi incheiate in 27 mai, relateaza MEDIAFAX.

  • Calendarul examenului de bacalaureat

Examenul de bacalaureat va incepe in 6-8 iunie cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana, urmata pe 8-10 iunie de evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba materna, in 13-17 iunie de evaluarea competentelor digitale si in intervalul 20-23 iunie de evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala.

Probele scrise de la bacalaureat incep in 27 iunie cu Limba si literatura romana. Pe 28 iunie este progamata testarea la Limba si literatura materna, in 29 iunie va fi sustinuta proba obligatorie a profilului, iar pe 1 iulie va avea loc proba la alegere a profilului si specializarii.

Pe data de 3 iulie vor fi afisate rezultatele, iar in 4 iulie vor putea fi depuse eventualele contestatii, care vor fi rezolvate in perioada 5 - 7 iulie. Pe 8 iulie vor fi afisate rezultatele finale.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a afirmat recent ca la examenele de bacalaureat din acest an nu se va mai copia, avertizand ca "daca altii nu vor fi vigilenti", ce s-a intamplat in vami se va intampla si in educatie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.