Seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), chestor Liviu Popa, a declarat ca de luni au inceput controalele pentru combaterea muncii la negru, in baza unui program de actiune semnat de reprezentanti ai ministerului de Interne, Muncii si Finante.

"Exista un plan de actiune semnat de Ministerul de Interne, cel al Muncii, Ministerul Finantelor, respectiv Garda Financiara, prin care echipe comune formate din lucratori din cele trei institutii, ba chiar patru fiindca acolo unde se va impune va participa si Jandarmeria, vor face actiuni pe zonele pretabile muncii la negru", a declarat Liviu Popa, precizand ca rezultatele acestei actiuni se vor vedea in perioada urmatoare, relateaza MEDIAFAX.

Ministrul interimar al Muncii, Emil Boc, a declarat, vineri, ca a aprobat planul de actiune privind combaterea muncii la negru si a anuntat ca va evalua lunar sefii inspectoratelor de munca, carora le-a atras atentia ca trebuie sa aiba un singur stapan, adica legea.

Emil Boc a precizat ca scopul acestor controale este sa creasca numarul contractelor de munca astfel incat statul sa plateasca mai putin pentru asistenta sociala. [Boc ameninta cu sanctiuni dure pentru munca la negru].

Potrivit acestuia, echipele de control se vor indrepta catre situatiile unde evaziunea fiscala este mai mare.

Noile prevederi ale Codului muncii, care majoreaza perioada de preaviz, introduc agentul de munca temporara si inaspresc sanctiunile pentru munca la negru, angajatorii riscand sa ajunga la inchisoare daca folosesc mai mult de cinci persoane fara forme legale. Prevederile au intrat in vigoare duminica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.