Cei mai importanti traficanti de substante etnobotanice din Capitala, arestati in urma cu o saptamana, au fost eliberati, dupa ce judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au apreciat ca nu prezinta pericol social.

Membrii gruparii de traficanti aduceau drogurile din China, Spania si Franta. In urma perchezitiilor politistilor, care au avut loc in 11 aprilie, in Bucuresti si Galati, au fost ridicate mai multe kilograme de substante de tip "etnobotanic" si bunuri folosite la portionarea si ambalarea stupefiantelor, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit DIICOT, in perioada iulie 2010-martie 2011, membrii gruparii infractionale au introdus pe teritoriul Romaniei si au vandut droguri de risc si de mare risc prin intermediul unor societati de comercializare a produselor etnobotanice
.

Desi societatile au fost sanctionate in repetate randuri, activitatea infrationala a continuat.

Procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de 20 de persoane si 13 societati comerciale prin intermediul carora au fost comercializate substantele stupefiante si psihotrope, fiind acuzate de constituire a unui grup infractional organizat, trafic ilicit international de droguri de risc si de mare risc.

In data de 11 aprilie, Tribunalul Capitalei a emis mandate de arestare preventiva pe numele acuzatilor, care au contestat decizia la Curtea de Apel Bucuresti. judecatorii au stabilit, marti, ca acestia pot fi cercetati in stare de libertate, impunandu-le interdictii de a parasi localitatea de domiciliu.

Citeste si: Droguri de mare risc in "magazinele de vise"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.