Social 2 Aprilie 2011 12:28
Opt angajati straini ai ONU, dintre care cinci gardieni nepalezi, si trei manifestanti au fost ucisi, vineri, in timpul unui atac asupra sediului Natiunilor Unite din Mazar-i-Sharif, in nordul Afganistanului, comis de manifestanti care protestau fata de incendierea recenta a Coranului in Statele Unite, a anuntat politia.

"In total, au fost ucise 11 persoane, trei membri straini ai ONU, cinci gardieni nepalezi ai Natiunilor Unite si trei manifestanti" afgani, a declarat pentru AFP generalul Mohammad Daud Daud, contactat de la Kabul.

Un purtator de cuvant al ONU la New York a confirmat atacul, afirmand ca sunt mai multi morti in randul personalului ONU, fara a preciza numarul.

  • Un roman, printre victime
Cetateanul roman aflat printre victimele incidentului de vineri seara din Afganistan se numeste Motco Filaret si lucra la Sectia de Afaceri Politice a Biroului ONU din Mazar-I-Sharif, a declarat, pentru MEDIAFAX, Doris Mircea, director general de comunicare in MAE.

"Ca urmare a incidentului de la Mazar-I-Sharif si a notificarii primite de la Departamentul Operatiunilor de Mentinere a Pacii din cadrul ONU, Ministerul Afacerilor Externe poate sa confirme ca printre victimele nefericitului incident se afla un cetatean roman, ofiter de afaceri politice in cadrul Centrului Operational NORD din Mazar-I-Sharif al minisunii ONU in Afganistan", a spus Doris Mircea.

Ea a precizat ca persoana se numeste Motco Filaret.

Doris Mircea a mentionat ca Motco Filaret a a fost "ofiter cu o impresionanta cariera internationala in domeniul institutiilor internationale".

Motco Filaret, in varsta de 43 de ani, mai participase si la operatiunile din centrul ONU din Kandahar, in Tadjikistan, in Federatia Rusa, in Caucazul de Nord, in Cecenia, in Kargazstan si in alte operatiuni ale unor organizatii internationale, a precizat sursa.

  • Doi dintre angajatii ONU ar fi fost decapitati

Doi angajati ai ONU ucisi vineri in orasul Mazar-i-Sharif, in urma unui atac al manifestantilor impotriva biroului lor, ar fi fost decapitati, relateaza Daily Mail, in editia electronica.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.