Nicolae Adrian Gavrila recunoaste, in interceptarile existente la dosarul in care DNA a cerut arestarea sa, ca a primit lunar intre 7.000 si 10.000 de euro de la Antonello Celestini, in schimbul interventiei la factori de decizie din cadrul ANAF, el mentionand mereu ca banii nu au fost pentru el.

In perioada 2007 - 2008, Gavrila, in calitate de consilier superior la ANAF a pretins si primit suma de 120.000 de euro, intre 7.000 si 10.000, lunar de la Antonello Celestini, potrivit referatului prin care procurorii DNA au cerut arestarea preventiva a lui Gavrila si a lui Marius Catalin Stancescu, obtinut de MEDIAFAX.

Intr-o prima discutie, Gavrila ii confirma lui Celestini ca l-a ajutat de fiecare data folosind expresia "ca te-am ajutat de fiecar data super rezonabil".

In replica, Celestini i-a raspuns: "Pai, nu degeaba, da a fost super rezonabil".

In contextul discutiei, Nicolae Gavrila i-a reprosat martorului - denuntator ca acesta nu i-a remis o suma importanta de bani pentru o alta interventie pe care acesta ar fi facut-o in interesul denuntatorului.

Facand referire la sumele pe care le-a dat anterior inculpatului Gavrila, Celestini ii aminteste acestuia ca in trecut au colaborat adresandu-i-se: "Noi am facut o treaba luna de luna si eu m-am tinut de promisiune, tu te-ai tinut de promisiune, adica nu s-au oprit conturi, ai primit banii".

Gavrila confirma cele spuse de Celestini, recunoscand ca l-a ajutat pe acesta, se arata in referat.

Deoarece Gavrila a continuat sa fie nemultumit, Celestini i-a raspuns ca, de fapt, nu l-a ajutat pe el persoanl ci firma SC galaxy Tobacco si ca pentru fiecare luna si-a luat banii.

Intr-o alta discutie, din 10 noiembrie 2010, Gavrila ii spune lui Celestini: "Ti-am rezolvat de fiecare data cand ai venit la mine, ti-am rezolvat... nu te-am santajat cu nimic, n-am zis «Ba, da! Fa! Da, fa!» Nu, niciodata".

La randului lui, Celestini ii reaminteste cu Gavrila ca de fiecar data, pentru rezolvarea problemei, i-a dat sume de bani, lucru confirmat de acesta din urma: "eu stiu ca mi-ai dat intotdeauna".

Intr-o alta discutie, din 23 noiembrie 2010, suparat de alte sume pretinse de Nicolae Gavrila, Celestini ii reproseaza acestuia ca in problema opririi conturilor nu a facut nimic si ca a luat banii degeaba.

Citeste si:
Lidia Buble, condamnată definitiv la închisoare cu suspendare....
Lidia Buble, condamnată...

Gavrila a recunoscut ca a luat banii, dar ca nu a luat pentru el : "Dar nu am luat pentru mine", se arata in referatul intocmit de procurorii DNA.


Curtea de Apel Bucuresti a emis mandate de arestare preventiva, pentru 29 de zile, pe numele consilierului superior Adrian Gavrila si a avocatului Marius Stancescu, sub acuzatia de trafic de influenta, judecatorul admitand propunerea procurorului Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.