Muncitorii din desertul libian sunt ignorati de Guvernul britanic si lipsiti de protectie, a afirmat un englez care lucreaza in desert alaturi de aproximativ 300 de colegi, printre care si romani.

Acestia se afla la 400 de kilometri de coasta, intre Benghazi si Tripoli. Potrivit The Sun, pe langa cei 90 de britanici care lucreaza in domeniul petrolier sunt si austrieci, romani, germani, indieni, cetateni din Bangladesh si pakistanezi, citeaza MEDIAFAX.

"Traim un cosmar. (...) Traim in fiecare zi cu teama pentru vietile noastre. Liniile telefonice intre baza lor si capitala au fost distruse, iar proviziile de hrana si apa, precum si vehiculele sau chiar frigiderele le-au fost furate de localnici inarmati cu pusti AK-47", a anuntat muncitorul britanic James Coyle, miercuri, la un post de radio al bazei. Acesta a adaugat ca grupul nu a fost contactat de autoritati dupa ce a cerut Guvernului asistenta de urgenta, in urma cu trei zile.

Aeroportul se afla la doar un kilometru de baza lor, astfel ca transportarea lor pe cale aeriena ar fi foarte usor de realizat. Potrivit BBC, hoti inarmati au jefuit o alta baza din apropiere, obligand muncitorii germani sa se alature celeilalte echipe.

Un purtator de cuvant al Ministerului britanic de Externe a declarat ca "siguranta cetatenilor britanici din Libia este de importanta maxima". "Facem tot ce putem pentru a-i ajuta, inclusiv pe cei din baze", a spus acesta, adaugand ca diplomatia britanica exercita presiuni asupra autoritatilor libiene pentru a redeschide aeroportul militar, astfel incat companiile sa isi poata evacua personalul.

Citeste si: Libia: Mercenarii lui Gaddafi "omoara oameni cu sange rece"

Zeci de romani captivi pe o platforma in Libia


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.