Omul de afaceri Dinu Patriciu a castigat procesul intentat impotriva SRI, a decis Curtea Suprema. Afla cati bani a primit aceasta din daune!

Dinu Patriciu a castigat, vineri, procesul cu SRI, care trebuie sa ii plateasca daune de 50.000 de lei pentru incalcarea dreptului la viata intima in perioada in care i-au fost interceptate convorbirile telefonice, decizia definitiva in acest dosar fiind pronuntata vineri, de ICCJ.

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins, vineri, atat recursul lui Dinu Patriciu, cat si cel formulat de Serviciul Roman de Informatii si a mentinut in acest dosar decizia pronuntata de Tribunalul Bucuresti, care a stabilit ca lui Dinu Patriciu i-a fost incalcat dreptul la viata intima si a obligat SRI la plata unor daune morale de 50.000 de lei, transmite MEDIAFAX.

  • Proces solutionat dupa 4 ani

Procesul a inceput la jumatatea lunii februarie a anului 2007, cand avocatii lui Dinu Patriciu au depus la Tribunalul Bucuresti o plangere impotriva SRI cu privire la interceptarea timp de mai multi ani a convorbirilor telefonice purtate de omul de afaceri.

In plangere, avocatii apreciau ca ascultarea posturilor telefonice s-a facut cu "incalcarea grava, repetata si iresponsabila a legii procedurale in vigoare, respectiv a Codului de procedura penala si a Legii sigurantei nationale", astfel ca au solicitat "daune morale si reputationale de un milion de dolari".

In 11 mai 2007, Tribunalul Bucuresti a stabilit ca lui Dinu Patriciu i-a fost incalcat dreptul la viata intima, prevazut de articolul 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, motiv pentru care a obligat SRI la plata de daune morale de 50.000 de lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.