Toate filmele romanesti care au rulat pe ecranele romanesti anul trecut au reusit sa adune, impreuna, doar putin peste 2 milioane de lei (circa 490.000 de euro), potrivit cifrelor finale oferite de Agentia Champions .
Adica putin peste cat a contabilizat la finalul anului Harry Potter si Talismanele Mortii (1,9 milioane de lei). Daca tinem cont si de faptul ca filmul din franciza avut premiera pe 26 noiembrie si a adunat toti banii in putin peste o luna, prapastia se largeste (cifrele sunt cumulate de la data premierei pana pe 31 decembrie 2010).

Pana si Due Date/Sorocul, un film care n-ar fi meritat un cent, in opinia criticilor si nu numai, are cat toate cele 19 productii autohtone la un loc, scrie Film Reporter.ro.

Cel mai bine sta Eu cand vreau sa fluier, fluier, in regia lui Florin Serban, cu incasari de 868.964 lei, adica in jur de 200.000 de euro. Mai putin de jumatate a castigat din vanzarea biletelor filmul lui Sergiu Nicolaescu, Poker – 390.608 lei. Locul trei la incasari coincide cu locul trei la spectatori: Marti, dupa Craciun – 115.250 lei.

Descopera pe Film Reporter.ro Topul filmelor romanesti din 2010, dupa numarul de spectatori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.