Un barbat in varsta de 60 de ani diagnosticat cu gripa AH1N1 si internat in stare grava la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi a murit in unitatea medicala, a anuntat, luni, conducerea Directiei de Sanatate Publica din Iasi.
Barbatul fusese internat in stare grava la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iasi la inceputul acestui an, fiind ulterior diagnosticat cu gripa de tip AH1N1.

"Barbatul era internat la Clinica de anestezie si terapie intensiva din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie si a decedat noaptea trecuta. El fusese diagnosticat de Institutul Cantacuzino din Bucuresti cu gripa AH1N1 si existau si alte complicatii infectioase severe in cazul lui. Persoane respectiva era intubata de aproximativ zece zile, iar starea de sanatate era foarte grava", se arata intr-un comunicat transmis, luni, de conducerea DSP Iasi, transmite MEDIAFAX.

Potrivit medicilor, barbatul se intorsese la sfarsitul anului trecut dintr-o calatorie in Egipt, iar la scurt timp dupa intoarcerea acasa a inceput sa se simta rau.

El s-a prezentat imediat la spital, insa a refuzat initial sa fie internat motivand ca starea sa nu este grava. Ulterior, s-a prezentat din nou la spital dupa ce starea sa a inceput sa se inrautateasca.

In prezent, alti doi ieseni sunt diagnosticati cu gripa AH1N1, fiind vorba despre o femeie de 34 de ani intoarsa recent din Italia si un barbat de 30 de ani care a contractat boala in muinicipiul Iasi.

Starea celor doi pacienti este buna, femeia fiind internata la Spitalul de Boli Infectioase din Iasi, in timp ce barbatul nu a necesitat spitalizarea.

Miercuri, 12 ianuarie, Ministerul Sanatatii anunta ca in Romania nu exista focare epidemice de gripa, fiind depistate, in perioada 3 - 9 ianuarie, patru cazuri de gripa, dintre care trei de tip AH1N1 si unul de tip AH3N2, care au fost izolate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.