Mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu, va fi dus la Clinica AKH din Viena, dupa ce medicii care il trateaza in Romania i-au recomandat un examen de specialitate de maxima siguranta, ce nu poate fi realizat in tara din cauza lipsei de aparatura, a declarat purtatorul de cuvant al Mitropoliei.

Avionul cu care mitropolitul Clujului, IPS Bartolomeu Anania, este transportat la Clinica AKH din Viena a decolat, vineri seara, in jurul orei 22.30, de pe Aeroportul International din Cluj-Napoca. IPS Bartolomeu a fost insotit la aeroport de doua calugarite si de trei preoti ai Mitropoliei, care au asteptat pana la plecarea avionului.

Avionul, care apartine companiei private Alfa Air, a decolat in jurul orei 22.30, potrrivit MEDIAFAX.

Parintele Stefan Iloaie, consilier cultural al Mitropoliei Clujului, a declarat ca IPS Bartolomeu este insotit, pe langa echipajul medical de la Clinica AKH, doar de catre secretarul sau de cabinet, Bodan Ivanov. "Starea IPS Bartolomeu este stabila, dar s-a luat decizia transportarii sale la Viena pentru o mai buna expertiza cardiologica si pentru a beneficia acolo de aparatura de specialitate care nu se gaseste la Cluj", a declarat acesta.

Potrivit acestuia, costurile transportului cu avionul au fost suportate de Mitropolia Clujului, insa nu se stie inca cine va suporta costurile spitalizarii mitropolitului la Viena. Examenul de specialitate pe care IPS Bartolomeu Anania il va face in Clinica AKH din Viena este pentru probleme cardiologice.

Mitropolitul Clujului a fost internat la 22 decembrie la Institutul Clinic de Urologie si a fost sub supraveghere medicala in toata aceasta perioada. In urma cu doua saptamani, pacientul a fost transferat pentru cateva zile la terapie intensiva, deoarece starea sa se inrautatise.

In aprilie anul trecut, Mitropolitul Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, IPS Bartolomeu, fusese internat la Clinica Medicala nr. 1 din Cluj-Napoca, cu diagnosticul "afectiune respiratorie" .

Mitropolitul Clujului va implini, in 18 martie, 90 de ani.

Citeste si:
Patru paşi importanţi pentru o calitate mai bună a vieţii
Patru paşi importanţi pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.