Stratul de zapada pe partiile din statiunile prahovene Sinaia, Busteni si Azuga este de pana la 80 de centimetri, acesta fiind primul sfarsit de saptamana cand in toate cele trei localitati sunt conditii bune pentru practicarea sporturilor de iarna.

La Sinaia, conditiile pentru practicarea sporturilor de iarna sunt bune pe partiile de mare altitudine Valea Dorului si Valea Soarelui situate la 2000 de metri altitudine, unde, potrivit reprezentantilor Salvamont Sinaia, stratul de zapada naturala este de jumatate de metru, i nformeaza MEDIAFAX.

Partiile Carp, Drum de Vara, Tarle si Papagal, care fac parte din domeniul schiabil al statiunii Sinaia, nu sunt practicabile.

Pe partia Kalinderu din Busteni stratul de zapada este de 80 de centimetri, a declarat administratoul partiei, Ion Vasilescu. La Busteni, tunurile de zapada artificiala au fost puse in functiune si peste zapada artificiala s-a asternut si un strat de zapada naturala.

Si in statiunea prahoveana Azuga se schiaza pe partia Sorica. Potrivit primarului statiunii, Adrian Purcaru, sambata va fi deschisa pentru turisti si partia Cazacu, pe cele doua partii din Azuga stratul de zapada fiind de 40 de centimetri.

Acesta este primul week-end din acest sezon cand se schiaza in conditii bune pe partiile din toate cele trei statiuni de pe Valea Prahovei. Saptamana trecuta, multi dintre turistii care au petrecut Revelionul in cele trei statiuni au preferat sa practice sporturi de iarna pe partiile din Predeal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.