Peste o suta de mame se vor aduna miercuri in Piata Victoriei, cu copii sau carucioare goale, pentru a cere Guvernului sa renunte la decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului.

Pichetul din fata sediului Guvernului va incepe la ora 11.00, la protest fiind asteptate sa participe aproximativ 100-150 de persoane, a anuntat astazi Presedintele Asociatiei "Mame pentru Mame", Ana Maita, relateaza MEDIAFAX.
Mamele sunt nemultumite atat de decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, cat si de mentinerea limitei maxime de 3.400 de lei pe luna si dupa 1 ianuarie 2011
.

  • "Ordonanta de urgenta adoptata de Guvern, o lovitura pentru viitoarele mame"
Mamele vor ca guvernantii "sa nu se atinga" de prevederile anterioare referitoare la perioada de acordare a indemnizatiei si de limitele acesteia. Ana Mihaita a adaugat ca dupa 1 ianuarie 2011, limita maxima a indemnizatiei ar trebui sa revina la 4.000 de lei pe luna, asa cum Guvernul a promis in luna iulie, cand a decis diminuarea acesteia cu 15 la suta.

In cazul in care guvernantii trebuie sa ia neaparat asemenea masuri, ar trebui sa le aplice peste noua luni, pentru ca femeile care au ramas deja insarcinate si si-au facut un plan financiar sa nu fie afectate de aceast act normativ, a adaugat Presedintele Asociatiei "Mame pentru Mame".

La protestul de miercuri, o parte din femei vor veni cu copiii, daca vremea se mentine buna. Cele care nu-si vor aduce copiii vor veni fie cu o poza a acestora, fie cu carucioarele goale. Pichetul mamelor ar urma sa se incheie la ora 13.00, potrivit autorizatiei date de municipalitate.


Perioada de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului va fi redusa, din 2011, de la doi ani la un an pentru viitoarele mame, fara sa fie afectata valoarea indemnizatiei, modificari care nu vor fi aplicate si beneficiarilor actuali, a anuntat, luni seara, premierul Emil Boc.
Citeste si:
Fermierii au ajuns la o înțelegere cu ministrul Agriculturii....
Fermierii au ajuns la o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.