Romii protesteaza in Bucuresti, nemultumiti de intentia lui Prigoana de a schimba denumirea de "rom" cu "tigan".

Aproximativ 200 de persoane sunt asteptate, marti, la Bucuresti, la un mars de protest organizat de sase ONG-uri rome, nemultumite de initiativa legislativa a deputatului PDL Silviu Prigoana prin care acesta propune inlocuirea termenului "rom" cu cel de "tigan", relateaza MEDIAFAX.

Protestul este organizat de Centrul pentru Educatie si Dezvoltare Sociala (CEDS), Romani CRISS, Alianta Civica a Romilor din Romania (ACRR), Centrul Romilor pentru Politici de Sanatate (SASTIPEN), Asociatia pentru Dezvoltare si Incluziune Sociala (ADIS) si Asociatia Culturala Amphitheatrrom.


Marsul de protest, la care sunt asteptati aproximativ 200 de participanti, va incepe la ora 11.00 in Piata Victoriei, in fata Muzeului Antipa. De aici, protestatarii vor porni spre sediul Academiei Romane din Calea Victoriei 125, dupa care se se vor indrepta spre Muzeul Holocaustului.

Traseul marsului include si Academia Romana, intrucat institutia "a avizat favorabil initiativa legislativa" a lui Prigoana. [Romii ar putea fi numiti "tigani"]

"Organizatorii marsului de protest «Me sem rom» (Eu sunt rom) isi propun prin aceasta actiune sa atraga atentia opiniei publice cu privire la faptul ca initiativa parlamentarului Silviu Prigoana incalca drepturile omului", se arata intr-un comunicat al celor sase ONG-uri care s-au coalizat pentru aceasta cauza.

Citeste si: Femeile rome "sufera" de "complexul Elena Ceausescu"


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.