Catalin Chelu i-a promis lui Valentin Fatuloiu, initial, un milion de euro pentru a nu-si indeplini atributiile din Planul National de Combatere a Evaziunii Fiscale, cuantumul fiind schimbat, cu ocazia intalnirii din 12 noiembrie, la 50.000 euro si foloase de 270.000 euro, potrivit DNA.

Anchetatorii au stabilit ca, in perioada august - 12 noiembrie 2010, Catalin Chelu a promis secretarului de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Fatuloiu Dan Valentin, denuntator in cauza, suma de un milion de euro pentru ca acesta sa isi indeplineasca in mod necorespunzator indatoririle de serviciu ce decurg din punerea in aplicare a Planului National de Combatere a Evaziunii Fiscale, relateaza MEDIAFAX.

Documentul respectiv este fundamentat pe cooperarea inter-institutionala dintre MAI, Ministerul Public, Agentia Nationala de Administrare Fiscala si alte institutii ale statului. Totodata, suma a fost promisa pentru a impiedica cercetarea in sistem integrat a cauzelor penale ce ii vizeaza pe Catalin Chelu, Gabriel Constantinescu si Antonel Bunu, scopul final fiind solutionarea favorabila a respectivelor dosare penale.

  • Promisiunea s-a realizat prin intermediul lui Badea, Bunu si Constantinescu, care au actionat atat direct cat si prin intermediul unei alte persoane, spun procurorii.

In acest context, in 12 noiembrie 2010, Chelu a modificat promisiunea initiala si a oferit chestorului sef de politie Fatuloiu suma de 50.000 euro (in numerar) si foloase materiale in valoare de aproximativ 270.000 euro (reprezentand contravaloarea unui teren si a unei case ce urma a fi construita de catre omul de afaceri).


Cu ocazia intalnirii din 12 noiembrie, Catalin Chelu a mai oferit aceleiasi persoane cu functie de conducere din MAI suma de 300.000 euro, in numerar si suportarea cheltuielilor pentru construirea unei case in valoare de aproximativ 120.000 euro, in scopul ca denuntatorul, folosindu-se de influenta ce deriva din functia de secretat de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, sa intervina pe langa directorii din conducerea unei societati comerciale si sa-i determine sa intreprinda demersurile necesare pentru inregistrarea oficiala a lui Chelu in evidentele Registrului Comertului in calitate de actionar al respectivei societati comerciale.
Citeste si:
Omul de afaceri Catalin Chelu, dat in urmarire nationala
Omul de afaceri Catalin...

Catalin Chelu, Gabriel Constantinscu, Antonel Cristi Bunu si Stefan Nitache Badea au fost retinuti pentru 24 de ore sambata, iar duminica dimineata au fost arestati preventiv pentru 29 de zile de Tribunalul Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.