Politisti din Bucuresti, Constanta si Hunedoara au inceput perchezitii la domiciliu, in cazul unor persoane banuite de trafic intern si international cu obiecte arheologice susceptibile ca fac parte din patrimoniul cultural national.

Membrii gruparii sunt specializati in furtul de obiecte arheologice si monede antice din diverse situri, pe care ulterior le vindeau in tara sau in strainatate. Potrivit Politiei Romane, au loc 17 perchezitii in judetul Constanta, noua in Capitala si doua in judetul Hunedoara, relateaza MEDIAFAX.

Politistii de investigatii criminale verifica locuintele si sediile de firme ale presupusilor membri ai gruparii, au precizat sursele citate. Persoanele vizate sunt suspectate de trafic intern si extern cu obiecte arheologice si monede antice, apartinand patrimoniului national, si braconaj arheologic.

Membrii gruparii au actionat in special a siturile arheologice din zona Albesti, Cotu Vaii si Mangalia, din judetul Constanta, dar si in muntii Orastie din judetul Hunedoara. In Constanta au fost ridicate detectoare de metale, gasite in urma perchezitiilor, precum si cateva exemplare de monezi antice. Peste 20 de persoane sunt vizate intr-un dosar intrumentat de Parchetul de pe langa Tribunalul Hunedoara.

Ancheta este coordonata de polisti din cadrul Inspectoratul Gerneral al Politiei Romane (IGPR), la perchezitii participand politisti de la Serviciul de Investigatii Criminale, Serviciul patrimoniu si politisti de la Serviciul pentru Interventie Rapida.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.