Presa trebuie sa se disciplineze si sa selecteze mai bine mesajele daca se doreste reducerea inflatiei, intrucat nu orice "trancanitor" are dreptul sa se duca la televizor si sa-si promoveze interesul, a afirmat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

"Deci vreti sa traiti intr-o tara cu inflatie scazuta. Disciplinati-va va rog, selectati mai bine mesajele, daca vreti sa va spun mai clar, ca nu orice trancanitor din tara aceasta are dreptul sa se duca la televizor si sa-si promoveze interesul. Ca asta faceti. Se duce producatorul de carne de pui si isi promoveaza interesul. Si doua zile, pentru ca merge foarte bine mesajul pe ideea ca se prabuseste tara, il tot repetati", a spus Isarescu, intr-o conferinta de presa, intrebat care sunt cauzele inflatiei ridicate in ciuda recesiunii, in conditiile in care discursul bancii centrale pare a indica un atac media care duce la cresterea preturilor, transmite MEDIAFAX.

Guvernatorul BNR a fost rugat sa ofere mai multe detalii privind cauzele inflatiei ridicate, chiar si fara majorarea TVA, intrucat explicatiile de pana la acel moment se puteau rezuma la: "nu inteleg preturile la benzina, ulterior nici la lapte, un razboi intreg la televizor pe preturile la carnea de pui", ceea ce lasa impresia ca iesirea din tinta este rezultatul unui atac media interesat.

El a aratat ca anticipatiile inflationiste sunt puternic influentate negativ pentru ca "de dimineata pana seara se vorbeste despre cresteri de preturi".

"Incercam sa calmam populatia si sa transmitem un mesaj, poate mai virulent decat de obicei, legat de toate aceste discutii, in ideea ca se poate discuta orice in tara asta si ele sa nu aiba un cost. Faceti stiri de senzatie. Foarte bine! Sa stiti ca ele au un cost. Acesta este mesajul pe care va rog sa il transmiteti. Daca urmariti numai vanzarea stirii la televiziune si pe Mediafax, dati in continuare bombe din astea si noi ce sa facem?!", a continuat guvernatorul bancii centrale.

Isarescu a precizat ca nu dezbaterile publice sunt motivul principal pentru inflatia ridicata, dar au o anumita contributie, de pana la 0,5%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.