Starea de sanatate a poetului si politicianului Adrian Paunescu s-a inrautatit in noaptea de marti spre miercuri, acesta fiind resuscitat, dupa ce inima i s-a oprit.

Inima lui Adrian Paunescu a repornit, fiind sustinuta si de aparate, prin care este drenat sangele venos si se reintroduce sangele arterial, starea pacientului fiind in continuare grava, a declarat astazi medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de Cardiologie a Spitalului Floreasca, potrivit MEDIAFAX.

Acesta a adaugat ca manevrele de resuscitare efectuate au fost "laborioase" prognosticul fiind in continuare rezervat.

Amintim ca Adrian Paunescu este in stare critica, dupa ce starea acestuia s-a agravat in noaptea de marti spre miercuri, relateaza MEDIAFAX.

Medicii au intrat in alerta cand au constatat oprirea batailor inimii. Acestia efectueaza de mai multe ore diverse manevre medicale specifice pentru repunerea in functiune a inimii, la parametri stabili
.

Potrivit medicului Serban Bradisteanu, starea poetului Adrian Paunescu s-a inrautatit pe fondul unor suferinte mai vechi, precum diabet, boala de care sufera de 10-12 ani, dar si insuficienta cardiaca, renala, hepatica si respiratorie, scrie Agerpres.

Poetul este internat la Spitalul de Urgenta Floreasca din data de 26 octombrie.

  • Adrian Paunescu a scris in 31 octombrie, de pe patul de spital, poezia "De la un cardiac, cordial", un mesaj in care indeamna oamenii sa-si poarte de grija, sa-si pazeasca "si inima, si gandul", formula de final fiind "Da-mi, Doamne, viata inca niste ani / Si tarii mele minima dreptate!".

Citeste si: Prognosticul in cazul lui Adrian Paunescu ramane rezervat

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.