Reprezentantii Primariei Capitalei au aprobat traseul propus de sindicalisti pentru marsul din 27 octombrie, pe Bulevardul Magheru, in urma discutiilor de vineri cu liderii confederatiilor sindicale. Initial, protestul nu a fost aprobat de municipalitate.

In data de 27 octombrie, dupa mitingul din fata Guvernului, care va avea loc intre orele 10.00 si 11.00, participantii la protest vor pleca in mars pe traseul Piata Victoriei - Bulevardul Magheru - Piata Unirii - Piata Constitutiei.

Sindicalistii au anuntat ca in 27 octombrie, ziua in care va fi votata motiunea de cenzura, cele cinci confederatii sindicale vor scoate in strada peste 80.000 de oameni, facand apel la toti cei nemultumiti de deciziile Guvernului sa se alature actiunii de protest, potrivit MEDIAFAX.

Prim-vicepresedintele BNS, Ion Pisc, a declarat, vineri faptul ca s-a decis organizarea unui miting si a unui mars in 27 octombrie, in ziua votarii motiunii de cenzura. "In 27 octombrie, cele cinci confederatii sindicale scot in strada peste 80.000 de sindicalisti. In acest sens, fac un apel la nemultumitii Romaniei, someri, studenti, pensionari, pentru ca alesii neamului sa fie treziti la realitate si sa isi vada nemultumitii in strada", a spus acesta.

Sindicalistii se vor aduna intre 7.30 si 9.00, dupa care vor pleca spre Piata Victoriei, unde la ora 10.00 va incepe mitingul. O ora mai tarziu, sindicalistii vor pleca in mars pe traseul Bulevardul Magheru - Piata Unirii - Piata Constitutiei, unde vor ramane pana la ora 17.30, pentru a astepta rezultatul votului la motiunea de cenzura.

In timpul dezbaterii motiunii de cenzura, la fiecare poarta a Palatului Parlamentului vor fi delegatii ale sindicalistilor, in numar nu foarte mare, pentru a nu bloca intrarea in cladire.


Daca in urma protestului din 27 octombrie nu obtin un raspuns favorabil la cererile lor, sindicalistii ameninta cu greva generala.

"Vom continua pana la greva generala daca rezultatul mitingului este negativ. Vom decide sa declansam protestul final, respectiv incetarea lucrului", a spus Ion Pisc.

Citeste si:
Marșul „Bucharest Pride”, aprobat pentru 14 august, pe Calea...
Marșul „Bucharest Pride”,...

Liderul sindical a facut un apel la bucuresteni sa evite in ziua protestului deplasarea in zonele in care vor avea loc mitingul si marsul sindicalistilor. Motiunea de cenzura initiata de opozitie va fi dezbatuta si votata in 27 octombrie, cu incepere de la ora 11.00. Votul va fi secret cu bile. Pentru adoptarea motiunii de cenzura sunt necesare 236 de voturi favorabile.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.