Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a cerut modificarea legislatiei pentru ca salarizarea personalului din Finante sa se ridice la nivelul din celelalte institutii bugetare, intrucat se afla pe ultimul loc din sistem, dupa ce in iulie au fost eliminate stimulentele.

Salariile angajatilor din Ministerul Finantelor Publice se claseaza pe ultimul loc in sistemul bugetar.

  • Din ce este constituit salariul unui angajat al Ministerului Finantelor Publice?

Pana in luna iulie 2010 salariul unui angajat al Ministerului Finantelor Publice era compus din salariul de baza plus stimulente, care, conform legii, se acordau in functie de rezultatele fiecarui angajat. In timp, stimulentele au devenit parte a venitului fiecarui angajat.

Cunoscand situatia dificila a angajatilor, in urma cu aproximativ o luna, Ministrul Finantelor Publice - Gheorghe Ialomitianu a facut demersuri ca prin Legea de aprobare a modificarilor Ordonantei Guvernului nr.1/2010 salarizarea personalului ministerului finantelor publice sa se ridice la nivelul salarizarii din celelalte institutii bugetare.

In acest moment, proiectul de modificare este in plenul Camerei Deputatilor pentru a fi supus votului final. Actul normativ isi va produce efectele imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei.

De altfel, ministrul finantelor publice, Gheorghe Ialomitianu a comunicat demersurile facute tuturor participantilor la protest si a raspuns tuturor intrebarilor care i-au fost adresate. Mai mult, a desemnat o echipa din conducerea ministerului pentru a continua discutiile cu reprezentantii angajatilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.