Dupa '89, in familia Ceausescu s-a mai nascut un mostenitor al dictatorilor, secret pastrat cu sfintenie de-a lungul timpului. Este vorba despre singura nepoata directa a Ceausestilor, despre care pana astazi nu s-a stiut mai nimic.

  • Fata este eleva in clasa a opta la o scoala din Bucuresti
Reporterii „National“ au descoperit, in exclusivitate, ca adolescenta in varsta de 14 ani s-a nascut in 1996, cand tatal ei, Valentin Ceausescu, avea 48 de ani. Ea poarta acelasi nume, Alexandra, ca si strabunica sa, mama dictatorului Nicolae Ceausescu.

  • Secretul familiei Ceausescu

De-a lungul timpului, Valentin Ceausescu, in varsta de 62 de ani, a facut tot posibilul ca Alexandra sa nu fie asociata cu regimul condus de Ceausescu, pentru a nu avea de suferit. Astfel, profesorii adolescentei refuza sa vorbeasca despre ea. Se pare ca acestia ar fi semnat, la insistentele tatalui, un document prin care s-au obligat sa nu furnizeze detalii despre Alexandra. “De ce va intereseaza? Sa nu mai pomeniti numele Alexandrei ca am inchis orice dialog daca mai vorbiti de ea!”, a declarat dirigintele fetei.

Tot in acest sens, Valentin Ceausescu ar fi luat in urma cu cativa ani decizia sa se mute cu sotia si fiica intr-un complex rezidential securizat, din nordul Capitalei.

  • Despre Alexandra se spune ca este o eleva isteata foc si ca nu are „fite“

Nepoata sotilor Ceausescu provine din a doua casatorie a lui Valentin, cu Cristina Ceausescu, o persoana discreta de profesie inginer. Relatia celor doi a fost oficializata in 1995.

Valentin Ceausescu mai are un baiat, in varsta de 29 de ani, dintr-o casnicie anterioara. Ca si tatal sau, acesta a studiat fizica si a trait o perioada in strainatate. Intre timp, a revenit in Romania.

Pe de alta parte, deputatul social-democrat Madalin Voicu sustine ca nu este un secret faptul ca Valentin Ceausescu are o fata. "Nu ar fi avut nici un motiv sa o ascunda si nici nu stiu sa fi dorit sa o ascunda. Fata a mers normal la gradinita, la scoala, toata lumea stia cine era. Eu o vedeam cand era mica in parcul Ion Voicu, fost Ioanid, unde se juca, ca Valentin statea pe aproape pe atunci, pe undeva pe str.Drobeta, dar de cand s-au mutat n-am mai vazut-o. Fata seamana mai degraba cu Valentin, tin eu minte, ca n-am mai vazut-o de cinci ani", a declarat acesta, potrivit Adevarul.

Citeste si:
Stefan Jicol, numit consilier pe politici publice si inteligenta artif
Stefan Jicol, numit consilier...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.