Se pare ca romanii au totusi spirit civic si le pasa de natura! Asta au demonstrat cei peste 150 000 de voluntari care au iesit sambata la curatenia nationala organizata sub numele "Let`s Do It, Romania!".

Inca de la ora 8 dimineata, sute de voluntari erau prezenti la punctele de inregistrare, gata sa ia cu asalt mormanele de deseuri aflate in arealele naturale. Si au avut ce curata!

  • Brasovul, campion la curatenie


Primele rezultate primite la nivel national clasifica judetele Brasov (15.000 voluntari), Cluj (13.000 voluntari) si Bucuresti+ Ilfov (11. 000 voluntari) in topul cu cei mai multi oameni implicati in curatenia de pe 25 septembrie. Foarte aproape de podium sunt si Arges (10.800 voluntari) si Maramures (10.000 voluntari).

Nici vedetele nu au stat deoparte: Smiley a facut curatenie in judetul Arges, formatia Holograf a fost prezenta la Sinaia, Leonard Doroftei a luat parte la curatenia din judetul Prahova, iar Adi Despot a fost la Busteni. Cabral, Zoli de la Sistem si Monica Tatoiu au ramas in apropiarea Bucurestiului, potrivit unui comunicat de presa.

“A fost o placere sa fac curat in locul meu de bastina cu niste oameni deosebiti. Imi pare bine ca au venit atatia pitesteni la curatenie”
a declarat Smiley, in timp ce Zoli de la Sistem a spus ca “Oamenii au simtit ca impreuna pot sa faca mai mult. Mi-as dori ca peste 5 ani de zile sa ne intalnim tot aici si sa spunem ca nu mai avem ce curata”. Campionul Mondial Leonard Doroftei este si el de acord cu faptul ca “nu ne oprim aici, acum este doar inceputul.”

  • Peste 187.000 de saci cu deseuri colectate

In ceea ce priveste deseurile colectate, un prim numar de saci adunati este de 187 000. Insa aceasta nu este nici pe departe cifra reala, ci doar o prima raportare obtinuta de la echipele locale. Colectarea sacilor de pe marginea drumului va dura cateva zile.

Un alt obiectiv pe care Let`s Do It, Romania si l-a propus, a fost sa arate romanilor ca lucrurile bune sunt posibile si aici, iar romanii se pot uni pentru o cauza comuna: curatarea Romaniei de gunoaie. Cei peste 150 000 de voluntari au aratat ca le pasa, ca voluntariatul are sanse mari si in tara noastra si transmit un mesaj clar: daca este ceva care te deranjeaza, actioneaza, fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in jur!

Let`s Do It, Romania! nu se incheie pe 25 septembrie. Urmatoarea faza a proiectului este cea de follow-up si evaluare, urmata de o campanie de lobby si advocacy.

Citeste si:
Cum se igienizează un cabinet stomatologic? 9 măsuri de siguranță
Cum se igienizează un cabinet...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.