Romania se claseaza pe ultimul loc in Europa la invatarea pe parcursul vietii, indica studiul "European Lifelong Learning Indicators", dat publicitatii de o fundatie germana.

Locurile fruntase sunt ocupate de Danemarca si Suedia, urmate de Germania si Franta. Alaturi de Romania, pe locurile din urma se mai situeaza Ungaria, Grecia si Bulgaria, potrivit Realitatea.

Studiul ELLI este impartit in patru sub-categorii, corespunzatoare celor patru dimensioni ale invatarii definite de UNESCO: “invatarea pentru a sti”, acoperita de educatia formala, “invatarea pentru a face”, reprezentata de perfectionarea la locul de munca, “invatarea convietuirii”, legata de activitatile sociale desfasurate in timpul liber, si “invatarea organizarii propriei vieti”, care presupune acumularea de informatii puse in slujba dezvoltarii personale si a unui stil mai bun de viata.

Totusi, la invatarea pentru a face, Romania este mai bine situata ca Letonia, Lituania, Grecia si Ungaria. La invatarea convietuirii se afla in fata Ungariei, iar la invatarea organizarii propriei vieti a intrecut Bulgaria. "Problema cea mai mare a Romaniei este invatarea pentru a sti, adica sistemul de invatamant”, a declarat pentru Ulrich Schoof, reprezentant al fundatiei Bertelsmann.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.