Persoanele care nu reusesc sa depuna la timp declaratiile aferente veniturilor din drepturi de autor nu vor fi penalizate, aceste documente putand fi depuse in toata aceasta saptamana, iar neconcordantele care se pot ivi pot fi refacute, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Miahi Seitan.

"Dupa ce sistemul se va pune la punct, atunci se vor aplica penalitati, daca se va dovedi reaua-credinta. Este normal ca oamenii sa invete (ce au de facut - n.r.), sa invete si cei care lucreaza cu ei", a spus ministrul, adaugand ca este falsa toata aceasta "isterie".

Seitan a precizat ca, de zece ani, in perioada 24 - 25 a fiecarei luni, este aglomeratie mare la casele de pensii si la agentiile somaj, doarece in aceasta perioada vin si reprezentantii firmelor care trebuie sa depuna documentele. De obicei, toata lumea lasa pentru ultimele zile sa faca acest lucru, transmite Mediafax.

Sunt si conturi in care se pot depune bani, a precizat Seitan, el adugand ca orice declaratie care intra intr-un sistem trebuie facuta manual, deoarece este nevoie de semnatura, iar pentru persoanele fizice inca nu exista coduri care sa permita semnatura electronica.

Ministrul a precizat ca "lucrurile au fost puse la punct si sunt tinute sub control", programele de lucru fiind prelungite pana la ora 18.00 - 19.00.
"S-a speriat lumea ca se vor plati amenzi daca nu depun azi (miercuri - n.r.) declaratiile. Se pot depune declaratiile toata aceasta saptamana, probabil si saptamana viitoare", a completat Mihai Seitan.

Potrivit ministrului, "atacul din presa" potrivit caruia ar fi haos pentru efectuarea acestor plati este "nejustificat'.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.