Documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", de Andrei Ujica, va fi proiectat in cadrul Festivalului International de Film de la New York, (24 septembrie -10 octombrie).
Potrivit variety.com, documentarul "Autobiografia lui Nicolae Ceausescu", care a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes, este rezultatul montajului a sute de ore de imagini de arhiva cu dictatorul comunist. Filmului lui Ujica i se adauga documentare precum "Letters to Elia", de Martin Scorsese si Kent Jones, relateaza MEDIAFAX.

Documentarul lui Andrei Ujica nu este singurul film romanesc ce va fi prezentat in festival. Peliculele "Marti, dupa Craciun", de Radu Muntean, si "Aurora", de Cristi Puiu, vor fi proiectate, in premiera nord-americana, la New York Film Festival. Cele doua pelicule au avut premiera mondiala in sectiunea Un Certain Regard a editiei din acest an a Festivalului de Film de la Cannes.

Lungmetrajul "Marti, dupa Craciun" spune povestea lui Paul Hanganu (Mimi Branescu), un barbat care este casatorit de zece ani cu Adriana (Mirela Oprisor). Au impreuna o fetita, o masina, un apartament si aparent o relatie fericita. Paul are si o relatie extraconjugala, cu Raluca (Maria Popistasu), o dentista de 25 ani. El le iubeste pe ambele femei, insa, in momentul in care cele doua se intalnesc intamplator, el trebuie sa ia o decizie.

"Aurora" il prezinta pe Cristi Puiu nu doar in calitate de regizor, ci si in calitate de actor in rol principal. Puiu il interpreteaza pe Viorel, un barbat divortat, care, pe fondul unei depresii, recurge la actiuni extreme. Printre numele din distributie se regasesc Clara Voda si Gelu Colceag.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.