Inca un bebelus ranit in incendiul de la maternitatea Giulesti din Capitala a murit la Spitalul de Copii "Grigore Alexandrescu", ridicand astfel numarul deceselor la cinci.

Purtatorul de cuvant al Spitalului, Raluca Alexandrescu, a declarat pentru MEDIAFAX ca este vorba despre un bebelus aflat in stare foarte grava si care era intubat, acelasi despre care familia fusese anuntata eronat ca a decedat.

"Este unul dintre bebelusii cu arsuri pe mai mult de 70 la suta din suprafata corpului si arsuri de cai respiratorii si care mai suferise un stop cardio-respirator in urma cu doua zile", a mai declarat purtatorul de cuvant al Spitalului de Copii "Grigore Alexandrescu".

Primii trei bebelusi au murit, luni seara, in timpul incendiului si exploziei de la Maternitatea Giulesti, avand probleme cardiorespiratorii, iar altul a decedat marti, numarul deceselor ajungand la cinci. Potrivit medicului Raluca Alexandru, parintii bebelusului au fost anuntati inca de miercuri noapte despre decesul acestuia, dar nu a vrut sa precizeze daca este vorba despre copilul declarat miercuri decedat dintr-o eroare.

Preotul Spitalului "Grigore Alexandrescu" a confirmat ca este vorba despre bebelusul despre care familia fusese anuntata eronat, miercuri dimineata, ca a decedat. Parintii au trecut prin emotii inimaginabile cand reprezentanti ai Politiei Capitalei i-au anuntat ca bebelusul lor a murit si ca trebuie sa faca actele de constatare a decesului.

  • Iacob: Printre bebelusii raniti la Maternitatea Giulesti sunt doua perechi de gemeni

Procurorul sef al Sectiei de Urmarirea Penala din Parchetul instantei supreme, Marius Iacob, a spus, joi, ca, printre bebelusii raniti in explozia de la Maternitatea Giulesti sunt doua perechi de gemeni, precizand ca din cei cinci copii care au decedat, doi sunt baieti si trei sunt fete. Marius Iacob a declarat, intr-o conferinta de presa, ca dintre cele 11 victime ale incendiului care a avut loc luni, la Sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesti, sase sunt baieti si cinci fete.
Citeste si:
Noi cazuri de bebelusi infectati cu stafilococ auriu, la...
Noi cazuri de bebelusi...

El a precizat ca in urma incendiului de la Maternitatea Giulesti au decedat cinci bebelusi, doi baieti si trei fete. De asemenea, printre cei sase bebelusi raniti sunt si doua perechi de gemeni.

  • Drama unei familii

Disperati, oamenii s-au dus la Spitalul "Grigore Alexandrescu", unde fusese transferat micutul, pentru a afla ce s-a intamplat. Acolo s-au intalnit cu preotul unitatii sanitare, care botezase toti bebelusii cu o seara inainte. Spre uimirea parintilor, acesta i-a anuntat ca iesise recent din salonul nou-nascutilor si ca fiul lor este in viata. Ulterior, medicii le-au confirmat parintilor ca este vorba despre o greseala si ca micutul nu murise.

Parintii le-au spus jurnalistilor care ii aseptau la poarta spitalului ca nu se gandesc la niciun fel de despagubiri si ca ii intereseaza doar sanatatea copilului, dar ca ii vor actiona in instanta pe cei vinovati de aceasta eroare cruda.

Citeste si:
Mamele cu nou-născuți de până la 3 luni vor primi un ajutor de...
Mamele cu nou-născuți de până...

Bebelusul s-a nascut luni, 16 august, si pentru ca a fost nascut prematur si avea greutate mica, a fost dus in Sectia de Terapie Intensiva, unde, cateva ore mai tarziu s-a produs incendiul. Parintii au putut sa isi vada copilul cu cateva ore inainte sa se stinga din viata. Familia va putea sa il inmormanteze crestineste, pentru ca bebelusul fusese botezat de preotul de la Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Andrei Dragomirescu, tatal bebelusului, cel care miercuri dimineata a mers la Maternitatea Giulesti pentru a ridica certificatul de nastere al fiului sau, dupa ce a fost anuntat ca acesta a decedat, va trebui sa treaca din nou prin aceleasi momente. Barbatul spunea, miercuri dimineata, ca nu mai are incredere in sistemul medical din Romania. El mai spunea ca nu i-a platit pe doctorii de la Maternitatea Giulesti, in schimb a platit asistentele si personalul auxiliar ori de cate ori dorea ca el sau rudele sale sa-l vada pe micut si ca a fost nevoit sa vina "de acasa" chiar si cu ustensile medicale, precum branule sau alte obiecte medicale. Andrei Dragomirescu preciza ca nu mai stie cu certitudine, dar ca are impresia ca i-ar fi dat bani si asistentei Florentina Carstea, cea care se ocupa de bebelusii din Sectia de Terapie Intensiva atunci cand s-a produs explozia de la Maternitatea Giulesti.

Citeste si:
Tragedie în Senegal. 11 bebeluși au murit, după ce un spital a luat...
Tragedie în Senegal. 11...

El mai spunea ca isi doreste ca cei care sunt responsabili pentru situatia in care a ajuns copilul sau "sa fie parjoliti si ei" cum a fost si micutul lui.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giulesti a fost preluat de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii incepand urmarirea penala "in rem" pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.