Toti copiii dusi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" dupa explozia din Sectia de Terapie Intensiva a Maternitatii Giulesi au fost botezati marti, iar in cazul bebelusilor care si-au pierdut viata pot avea loc "slujbe de mangaiere" pentru familii, a declarat agentiei MEDIAFAX parintele Tudor Peiu.

"Toti cei opt copii adusi in spitalul nostru au fost botezati. A fost un botez de urgenta care se savarseste in situatii exceptionale. Unul dintre copiii botezati a murit in cursul noptii de luni spre marti, fiind in stare foarte grava", a spus preotul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Tudor Peiu.

Ce s-a intamplat la Maternitatea Giulesti?

El a mai spus ca, in cazul in care familiile copiilor decedati la Maternitatea Giulesti si care nu au fost botezati vor solicita un preot la inmormantarea bebelusilor, acesta va putea oficia "slujba de mangiiere". [Explozia de la maternitate, cel mai grav accident din ultimele decenii]

"Preotii care vor fi solicitati de catre familii sa oficieze slujba in aceste cazuri pot savarsi o «slujba de mangiiere pentru familie", a adaugat preotul Tudor Peiu.

Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giulesti, din cauza caruia au decedat patru bebelusi, a fost preluat de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ancheta fiind coordonata de procurorul sef Marius Iacob.

Tragedia de la Giulesti: Personalul medical, dosar de urmarire penala


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.