Politistii din Bistrita-Nasaud au inceput, marti, o ancheta la Spitalul Judetean de Urgenta, dupa ce un pacient internat la Sectia de Chirurgie, cu arsuri de gradul al patrulea, a murit in baie, cel mai probabil inecat.

Barbatul, in varsta de 61 de ani, originar din satul Corvinesti, a murit in urma cu trei zile, dar cazul a iesit la iveala marti, dupa ce medicii legisti au facut autopsia si au anuntat cauza mortii -" sufocare prin inec", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Directorul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud, dr. Mircea Gelu Buta, a declarat, marti, ca bolnavul a fost internat in Sectia de Chirurgie, cu diagnosticul "arsura termica de gradul patru la nivelul hemifetei stangi, hemitorace stang si torace posterior, etilism cronic si sindrom hipo-anabolic", si urma sa fie externat saptamana aceasta, fiindca ranile i s-au vindecat.

"Din cate stim noi, era un alcoolist cronic. A adormit cu tigara aprinsa langa o capita de fan si asa s-a ales cu aceste arsuri. In data de 14 august, in jurul orei 12.00, s-a dus sa faca baie din proprie initiativa. In timp ce facea baie, pacientul a decedat, probabil din cauza unei tulburari de ritm cardiac, cu aspiratie secundara de lichid. Medicii legisti au spus ca e vorba de un inec, dar cauza decesului se va stabili cu exactitate in urma examenului anatomo-patologic", a declarat Mircea Gelu Buta.

Directorul Spitalului Judetean de Urgenta a adaugat ca, din punctul sau de vedere, nu poate fi vorba despre o neglijenta medicala.

"Putea sa moara oriunde. S-a intamplat ca era in baie. Nu poate fi vorba de o neglijenta a personalului. A fost si Politia, am stat de vorba cu colegii din sectie. Nu am ce sa le reprosez", a spus Buta.

Comisarul Florin Nicula, adjunctul sefului Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Bistrita-Nasaud, a confirmat ca se face o ancheta la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita-Nasaud.

"Deocamdata stam de vorba cu cei de acolo sa vedem daca e vorba de o culpa medicala. Nu avem un raspuns la aceasta intrebare. Cel putin pana in prezent", a declarat Nicula.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.