In timp ce familia Burlan a comemorat moartea a trei dintre membrii sai, autorul masacrului, Carmen Paunescu, continua sa dribleze justitia

In urma cu un an, langa municipiul Craiova se petrecea unul dintre cele mai grave accidente rutiere intamplate vreodata in judetul Dolj. Sotia senatorului Adrian Paunescu, Carmen, aflata la volanul unui autoturism de teren, a ucis trei dintre cei patru membri ai familiei Burlan, care se aflau intr-o Dacia Nova.

Silvia Burlan, cea de-a patra persoana aflata in masina mortii, este parte civila in procesul intentat lui Carmen Paunescu. Ea cere despagubiri morale si civile in valoare de 10 miliarde, dar autoarea accidentului a oferit doar un miliard, spunand ca "ar trebui sa isi vanda tot neamul pentru a face rost de restul de bani".

Ziua fatidica

Dupa un an de la cumplitul accident, a ramas cu o durere imensa in suflet si cu fata brazdata de cateva cicatrice adanci. Are 16 ani si se afla in grija unui bunic.

Silvia Burlan povesteste, pentru prima data unui ziar, despre ziua fatidica. "Plecasem cu cateva zile inainte la munte. Am stat pentru ultima data cu mama, cu tata si cu sora mea. Ne-am distrat foarte frumos. Am fost la Herculane. In dimineata de 31 iulie am plecat spre casa. Inainte de Craiova eu am adormit. Am pus capul in poala la surioara mea. Nu stiu cum s-a intamplat accidentul. Am simtit o bubuitura puternica si gata." A stat in coma timp de doua zile. "Cand m-a intors pe lumea asta nu-mi mai simteam corpul.
Mi-am dat seama ca a fost vorba de un accident. Am intrebat de ai mei, dar nu au vrut sa-mi spuna. Langa patul meu era o tanti pe care nu o cunosteam."

"M-a intrebat ce fac"

Silvia Burlan spune ca lui Carmen Paunescu ii pasa de ea. "M-a sunat si ieri (n.r. - sambata). M-a intrebat ce fac. I-am raspuns ca sunt la parastasul rudelor mele. Nu a mai zis nimic." Si bunicul Silviei, nea Gheorghe, a vorbit cu Carmen Paunescu. "Mi-a spus ca deja a cheltuit foarte multi bani, 350 de milioane. Io nu stiu daca o fi asa sau nu, da’ daca dansa are hartii... Oricum, cred ca e cam mult cat spune", povesteste batranul. El sustine ca i-ar fi zis lui Carmen Paunescu sa aiba grija de fata: "Asta i-am cerut. Io nu vreau un leu. Da’ sa ii asigure fetii viitorul care i l-ar fi asigurat parintii ei".

Silvia este o fata frumoasa, in ciuda celor doua cicatrice care ii brazdeaza chipul. "Am vorbit mai de mult cu doamna Carmen, mi-a spus ca o sa merg sa fac o operatie. Vreau sa scap de acest semn, pentru ca imi aduce aminte de acea nenorocire. Oricum, semnele din inima nu or sa dispara niciodata", spune cu lacrimi in ochi Silvia.

I-a cumparat masina de spalat

Silvia Burlan vorbeste cu retinere despre banii pe care i-a primit de la Carmen Paunescu. Fata admite ca, periodic, a primit diverse sume de bani: "Mi-a dat si doua milioane, si cinci, o data si zece, dar nu in fiecare luna". Bunicul Silviei mai spune ca sotia lui Paunescu i-a cumparat Silviei o masina de spalat si un calculator. "Am mai vorbit si de incalzire centrala la apartamentul unde sta fata, in Slatina", spune nea Gheorghe.

Trei morti in accidentul produs de Carmen Paunescu

Pe 31 iulie 2004 are loc cel mai groaznic accident rutier petrecut in ultimii ani in judetul Dolj. Carmen, sotia senatorului Adrian Paunescu, conducea o masina de teren catre Craiova. In automobil se afla si fiica ei, Ana-Maria. La un moment dat, Carmen Paunescu incearca sa depaseasca o coloana de masini, iar jeepul ei loveste frontal un autoturism Dacia Nova care circula regulamentar.
In accident, Marin Burlan, 46 de ani, si sotia sa, Ileana, 43 de ani, au murit pe loc. Fata cea mare, Laura, 18 ani,
a decedat cateva ore mai tarziu, la Spitalul Judetean Craiova. Chiar daca nu au suferit vatamari corporale,
Carmen Paunescu si fiica ei au fost si ele internate.

Urmatorul termen, 9 septembrie

In zilele care au urmat accidentului, a aparut o versiune potrivit careia, in momentul producerii accidentului, la volan s-ar fi aflat fata lui Carmen Paunescu, Ana-Maria. Aceasta poveste a fost negata insa in repetate randuri de sotia senatorului.
Nea Gheorghe, bunicul Silviei, spune ca exista martori oculari ai accidentului: "Este o femeie care era la sapat in ziua aia, am inteles ca stie tot ce s-a petrecut. Oricum, acuma o sa aduca la proces martorii cu mandat".
Batranul mai spune ca sotia senatorului a incercat sa mute procesul la Bucuresti, dar nu a reusit. Urmatorul termen va avea loc pe 9 septembrie, la Judecatoria Ramnicu-Valcea.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.