Agricultorii din intreaga tara anunta un miting de amploare in 9 septembrie, in Bucuresti.

Producatorii agricoli si sindicalistii din agricultura vor incepe protestele in toamna, printre care un miting in Capitala, in 9 septembrie, la care sunt asteptate 15.000 de persoane si blocarea drumurilor nationale in 23 septembrie, oamenii fiind nemultumiti de lipsa masurilor de sustinere, relateaza Mediafax.

Presedintele Federatiei Agrostar, Niculae Stefan, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca toti cei care au legatura cu domeniul agriculturii reuniti intr-un comitet de criza denumit "Salvati agricultura" au decis sa organizeze in comun o serie de proteste in luna septembrie.

Astfel, in 2 septembrie, cei nemultumiti vor organiza in fiecare resedinta de judet proteste in fata prefecturilor, presedintele Agrostar mizand ca la acestea sa participe in total peste 40.000 de oameni cu peste 10.000 de utilaje agricole care sa marsaluiasca pe strazi.

O saptamana mai tarziu, in 9 septembrie, producatorii agricoli si sindicalistii din agricultura intentioneaza sa organizeze un protest de amploare la Bucuresti la care ar urma sa participe 15.000 de agricultori, cu aproximativ 300 de utilaje.

"Dupa acest mare miting, in cazul in care nu ni se vor rezolva solicitarile, va anunt ca oamenii sunt decisi sa ramana in Bucuresti si in zilele urmatoare", a declarat Niculae Stefan.

Ca ultima forma de protest, agricultorii sustin ca intentioneaza ca in lipsa masurilor cerute sa blocheze drumurile nationale si judetene in 23 septembrie.

"Nu vrem nimic in plus de la statul roman, vrem doar drepturile pe care le avem si vrem sa fim lasati in pace sa ne vedem de treaba. Nu vrem nimic in plus insa nu suntem de acord cu acest mandat catastrofal al ministrului Mihai Dumitru, mandat in care au fost taiate subventii si in care toate planurile initiale au fost schimbate sau abandonate", a spus liderul Agrostar.

Citeste si:
ENEL își vinde activele din România companiei PPC din Grecia
ENEL își vinde activele din...

Acesta a mai anuntat ca in urma intalnirii comitetului de criza "Salvati agricultura" de joi, reprezentantii sindicatelor si patronatelor din domeniu au formulat o serie de revendicari comune care se vor regasi intr-un memoriu ce va fi transmis presedintiei, Guvernului, Parlamentului, partidelor politice parlamentare si tuturor europarlamentarilor romani.

"Toate aceste revendicari reprezinta puncte-cheie in absenta carora activitatea noastra pur si simplu nu mai poate fi dusa la capat", a conchis Niculae Stefan.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.