Umbrela de soare nu asigura pe plaja o protectie completa impotriva razelor solare, care pot cauza cancer de piele si cataracta, se afirma intr-un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Valencia (Spania).

Umbrela de soare asigura o protectie contra radiatiei directe, dar nu si contra reverberatiei razelor solare. In 34% din cazuri, periculoasele raze ultraviolete trec de umbrela de soare, pe langa marginile acesteia, se afirma in acest studiu publicat in jurnalul Photochimie et Photobiologie, conform Mediafax.

Pentru acest studiu, cercetatorii spanioli au plasat un captator de raze ultraviolete sub o umbrela de soare ce avea diametrul de 1,6 metri si o inaltime de 1,5 metri.

Pentru a se proteja pe plaja de radiatiile ultraviolete, medicii recomanda, pe langa folosirea unei umbrele de soare, aplicarea unei creme de protectie solara, purtarea unei palarii si a unor articole vestimentare si evitarea expunerii la soare in timpul orelor in care radiatia solara este foarte puternica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.