Premierul Boc a declarat in videoconferinta cu prefectii ca pagubele provocate de inundatii se vor ridica la sute de milioane de euro,precizand ca evaluarile inca nu s-au incheiat astfel incat sa poata da o cifra exacta, dar a aratat ca in acest moment sunt 1033 de case care trebuie reconstruite.

Boc le-a multumit membrilor Guvernului si reprezentantilor administratiei locale pentru modul in care au lucrat pentru combaterea efectelor inundatiilor. El a sustinut ca reactia a fost buna, cu "mici exceptii", si si-a manifestat aprecierea pentru cei care au stat pe baricade "zi si noapte" pentru a ajuta populatia, transmite NewsIn.

Seful Executivului le-a spus prefectilor ca au fost afectate de inundatii 37 de judete, dintre care cele din Moldova au avut cel mai mult de suferit. Boc a aratat ca au fost afectate pana acum un numar total de 6979 de case, dintre: 5946 au fost avariate, 182 au fost distruse total, iar 851 sunt in pericol de prabusire. Asadar, 1033 de case trebuie reconstruite, a spus Boc, precizand ca statul va sustine familiile ramase fara un acoperis deasupra capului dandu-le materiale de constructie, dar fara a le construi.

Cat priveste pagubele estimate ale inundatiilor, Boc a afirmat ca procesul de evaluare nu s-a incheiat, fiind in curs de centralizare modul in care deversarile au afectat agricultura, infrastructura de drumuri si cea de energie. "Cert este ca se contureaza pagube de sute de milioane de euro in urma acestor inundatii", a spus primul-ministru.

Premierul le-a cerut prefectilor sa se asigure ca autoritatile locale aloca rapid loturi pentru case si autorizatii de constructie. El a mai cerut ca autoritatile sa aiba grija ca noile locuinte sa nu fie construite in zona afectata deja de inundatii sau in pericol de a fi afectate de inundatii viitoare.

Case de locuit in zonele afectate de calamitatile naturale din anul 2010


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.