Procurorii anticoruptie au perchezitionat miercuri sediul televiziunii pentru a cauta noi probe in dosarul in care Dan Diaconescu este cercetat pentru santaj.

  • Procurorii DNA perchezitioneaza din nou sediul OTV
Anchetatorii ar avea in vizor si alte persoane de la televiziunea OTV, acestia gasind noi probe in urma carora ar putea sa ceara din nou arestarea preventiva a lui Dan Diaconescu, patronul Oglinda TV, care ar fi creat un grup infractional ce obtinea bani prin santaj, relateaza NewsIn.

Dan Diaconescu si un colaborator al OTV, Doru Parv, au fost arestati preventiv pe 23 iunie, de catre magistratii Judecatoriei Sectorului 1, la cererea procurorilor DNA, dupa ce acestia l-ar fi santajat pe primarul unei comune din judetul Arad, caruia i-au cerut 200.000 de euro pentru a nu difuza un material compromitator despre acesta. Pe 25 iunie, magistratii Tribunalului Bucuresti l-au eliberat, insa, pe Diaconescu, iar Doru Parv a ramas in arest.

TB: Dan Diaconescu eliberat pentru ca nu e recidivist si are un copil

Dan Diaconescu a fost lasat in libertate de Tribunalul Bucuresti pentru ca nu este recidivist si are un copil in intretinere, se arata in motivarea deciziei din 25 iunie, in care magistratii sustin ca, pe de alta parte, sunt indicii ale existentei unui grup infractional la OTV
.

  • Dovezi impotriva lui Dan Diaconescu

Reprezentantii Tribunalului Bucuresti sustin in motivare ca Doru Parv a avut o atitudine "vadit nesincera" pe parcursul anchetei. In privinta declaratiilor lui Diaconescu, potrivit carora nu l-a cunoscut niciodata pe primarul din Zarand, judecatorii TB noteaza ca acestea sunt contrazise de declaratiile date de fostul reporter OTV Mihaela Moise, cea care a filmat materialul despre edilul aradean. Acesta le-a spus procurorilor anticoruptie ca "a comunicat datele despre activitatea ilicita a partii vatamate (Ion Mot - n.r.) lui Dan Diaconescu si Dianei Voiculescu". Totodata, potrivit motivarii deciziei TB, Mihaela Moise le-a pus la dispozitie imaginile filmate in Zarand tot celor doi.

Mai mult, in datele dosarului reies indicii potrivit carora Parv, Diaconescu, alaturi de fostul reporter OTV Mihaela Moise si administratorul socitatii care detine licenta OTV, Diana Voiculescu, ar putea fi acuzati de constituirea unui grup infractional.

Citeste si:
Diana Șoșoacă, acuzații dure la adresa soțului, în plin divorț. De...
Diana Șoșoacă, acuzații dure...

De ce a fost arestat Dan Diaconescu

Judecatorii Tribunalului Bucuresti apreciaza ca "prezumtivul grup infractional organizat foloseste mijloace laborioase mascate in spatele unui post de televiziune si invocand libertatea presei, pentru a da o aparenta de legalitate activitatii infractionale, denatureaza sever sensul constitutional al acestui concept".

Cu toate acestea, potrivit incheierii de sedinta, ca urmare a faptului ca procurorul de caz nu a pus in miscare actiunea penala si sub acest aspect, in cazul lui lui Dan Diaconescu se impune luarea unei alte masuri, respectiv interdictia de a parasi tara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.