Ofiteri DGA si jandarmi au facut perchezitii, miercuri, la Colegiul National "Anghel Saligny", din Bacau, dupa ce 18 elevi au reclamat ca le-au fost cerute sume de bani cuprinse intre 100 si 1.000 de euro, in schimbul promisiunii ca vor promova examenul de bacalaureat.

In acest caz sunt cercetati directorul liceului, sotia acestuia si secretara unitatii de invatamant, cat si trei profesori din comisia de bacalaureat, relateaza NewsIn.

Un caz asemanator a fost inregistrat in judetul Bacau la Grupul Scolar "Al. Vlahuta" din comuna Podu Turcului, unde Directia Nationala Anticoruptie a deschis o ancheta in prima zi de bacalaureat. Directorul, directorul adjunct si secretara Grupului Scolar "Al. Vlahuta" din comuna Podu Turcului au fost retinuti pentru 29 de zile, la sfarsitul lunii trecute, sub acuzatia de luare de mita si trafic de influenta.

Prevalandu-se de influenta pe care o au asupra comisiei de examinare, inculpatii au stabilit ca suma ce trebuie achitata de fiecare candidat in vederea promovarii examenului sa fie de aproximativ 600 euro, respectiv cate 200 euro pentru fiecare proba scrisa, sau 2.000 lei.

Potrivit comunicatului DNA, in urma perchezitiei efectuate la sediul Grupului Scolar „Al. Vlahuta”, procurorii au descoperit 54 plicuri pe care erau inscrise nume ale unor candidati la examenul de bacalaureat organizat in cadrul unitatii scolare, in interiorul carora a fost identificata suma totala de 91.850 lei si 7.750 euro.

Frauda la examenul de licenta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.