Ministrul Internelor a anuntat ca 53.432 de angajati din administratia locala vor fi disponibilizati, potrivit unei OUG adoptate joi de Executiv. Noile organigrame trebuie prezentate de catre primari si presedintii de consilii judetene in 40 de zile de la publicarea OUG in Monitorul Oficial.

”In urma calculelor facute, si avem analiza facuta pe fiecare unitate administrativ-teritoriala din Romania, numarul de posturi peste normativul de baza este de 53.432, deci personal de disponibilizat pentru respectarea normativului - 38.666, numar de posturi peste normativ evidenta persoanelor - 4.070, numar de posturi peste normativ la Politia Comunitara - 10.696”, a prezentat ministrul continutul unei OUG care modifica Legea finantelor publice locale, adoptata in sedinta de joi.

Rugat de presa sa clarifice faptul ca 53.432 de persoane urmeaza sa fie disponibilizate in perioada urmatoare, ministrul a confirmat ca acestea ”vor pleca din structura administratiei publice locale”, relateaza NewsIn.

Ministrul Internelor a adaugat ca OUG intra in vigoare la trei zile de la publicarea in Monitorul Oficial. Astfel, prefectii au la dispozitie cinci zile pentru a informa autoritatile din judet cu privire la prevederile din OUG, in timp ce in 40 de zile de la momentul publicarii, primarii si presedintii consiliilor judetene trebuie sa prezinte noile organigrame.

  • Aproape 800 de posturi restructurate la ANFP, Agentia de Cadastru si Agentia de Servicii Comunale

Guvernul a aprobat astazi reorganizarea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), a Agentiei de Cadastru si a celei pentru Servicii Comunale, cheltuielile de personal fiind reduse in total cu aproximativ 3,3 milioane de lei lunar, prin restructurarea a aproape 800 de posturi.

In ceea ce priveste Agentia Nationala a Functionarilor Publici, ministrul Internelor Vasile Blaga a precizat ca actuala structura prevede 390 de posturi, dintre care sunt ocupate 324, 47 fiind de conducere. In urma reoganizarii, numarul de posturi va fi de 211, toate ocupate, dintre care 26 reprezinta functii de conducere. Economia lunara este de 25%, cheltuielile scazand de la peste 820 de mii de lei la 615 de mii de lei.

La Agentia de Cadastru si Publicitate Imobiliara, dintre cele 3.598 de posturi raman 3.038, toate ocupate, iar functiile de conducere vor fi 296, fata de 345. Economia la fondul de salarii este tot de 25%, respectiv de 2,8 milioane de lei lunar.

Citeste si:
Darius Valcov, despre cota de 10% la disponibilizari: Este o inventie
Darius Valcov, despre cota de...

In cazul Agentiei pentru Servicii Comunale, dintre cele 155 de posturi (din care 133 ocupate, 39 fiind de conducere), raman 100, 16 de conducere. Mai mult, fondul de salarii va scadea cu 25% (330.000 de lei lunar), potrivit ministrului Blaga. Acesta urmeaza sa prezinte sa prezinte in Guvern o hotarare si pentru reorganiarea Rezervelor de Stat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.