Peste 40 de angajati s-au blocat luni in subteran pentru ca nu au primit salariile pe lunile februarie, martie, aprilie si mai.

„Luni trebuia sa primim un raspuns din partea investitorului suedez, sa ne spuna daca continua sau nu activitatea. Nu am mai primit niciun ban din 26 februarie. Singurii bani ni i-a dat cu imprumut sindicatul national, dupa ce a fost domnul Condescu sa discute cu noi, Am luat cate 300 de lei fiecare, dar pana la 31 noiembrie trebuie sa ii dam inapoi si pe acestia. Inca nu stim de unde vom plati” a declarat Alexandru Istoc, liderul sindical al minerilor de la Baita, relateaza NewsIn.

Reprezentantul minerilor sustine ca acestia sunt hotarati sa continue protestele pana cand vor primi macar o parte din salariile restante.
Intre timp, un echipaj al ambulantei monitorizeaza in permanenta starea de sanatate a ortacilor. „Colegii de la statia din orasul Stei tin legatura in permanenta cu reprezentantii minerilor. Deocamdata nu s-au semnalat probleme referitoare la deterioararea starii de sanatate a celor blocati in mina”, a precizat doctorul Emil Botcau, purtatorul de cuvant al Serviciului de Ambulanta Bihor.

La mijlocul lunii februarie, aproximativ 70 de mineri s-au blocat in subteran timp de 48 de ore, protestand tot pentru neplata salariilor. Problemele financiare ale firmei suedeze Mineral Mining, cea care administreaza firma, au inceput inca de la sfarsitul anului trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.