Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richter s-a produs ieri, in jurul orei 18:16, in zona Vrancea.

Cutremurul s-a produs la 120 km adancime si a fost resimtit si in Capitala, potrivit Centrului Euro-Mediteranean de Seismologie.

"Este un cutremur usor si s-a simtit in Bucuresti cu intensitate 3 pe scara Mercali. Este in normalitatea acestor cutremure mici...Vrancea cand se rupe se rupe. Daca a fost un cutremur de 4,8, nu vor fi replici mai mari" a declarat la Antena 3, directorului Institutului de Fizica Pamantului, Gheorghe Marmureanu.

  • Seismologii: Este posibil ca in perioada urmatoare sa mai aiba loc un cutremur

Seismologii spun ca seismul care s-a produs marti era previzibil si avertizeaza ca este posibil ca in perioada urmatoare sa mai aiba loc un cutremur, de 4,3 grade pe Richter. Cutremurul nu va fi insa periculos, ci va anunta ca actvitatea seismica incepe sa intre in normal in zona Vrancea, relateaza NewsIn.

"Conform analizelor noastre ar fi trebuit sa fie un pic mai devreme, ar fi trebuit sa fie acum trei zile. Am anuntat ieri si azi dimineata (marti n.r.) ca este posibil un cutremur de 4,8 in Vrancea"
, a declarat Toader Vitorin, de la Centrul de Seismologie Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.