Peste 10.000 de angajati ai serviciilor de ambulanta din Romania vor intra in greva pe perioada nedeterminata incepand din 31 mai, in zilele de protest va fi asigurata asistenta medicala de urgenta si vor fi organizate mitinguri, informeaza reprezentantii Federatiei Nationale Sindicale "Ambulanta".

Potrivit reprezentantilor Federatiei, protestul national pe perioada nedeterminata se va desfasura dupa un plan bine stabilit, care a fost comunicat tuturor organizatiilor sindicale din serviciile publice de ambulanta si Ministerului Sanatatii, relateaza NewsIn.

Peste 10.000 de angajati din serviciile de ambulanta si-au exprimat dorinta prin semnatura impotriva masurilor de austeritate propuse si sustinute de Guvernul Romaniei in acordul cu FMI.

Printre actiunile la care vor participa angajatii serviciilor de ambulanta se numara purtarea de banderole albe, adunari in spatii publice, dialog cu membrii de sindicat si pichetari.

Ministerul Sanatatii va fi informat in scris despre declansarea protestului.

Pe 31 mai in statiile centrale ale tuturor serviciilor de ambulanta va fi organizat un miting, incepand cu ora 10.00, care va fi deschis cu functionarea timp de trei minute a sirenelor ambulantelor, iar sistemele luminoase vor functiona pe toata perioada de desfasurare a protestului.

Vor fi suspendate activitatile de eliberari de certificare de deces, externari si transporturi sanitare neasistate. Printre activitatile care vor fi efectuate integral se numara dispecerizarea, asistenta medicala de urgenta si asistarea la activitati sportive.

Incepand cu 1 iunie angajatii de la ambulanta vor organiza mitinguri la nivel judetean, in fata sediilor prefecturilor, in cate zece orase pe zi. Pe toate ambulantele vor fi afisate afise pe care va scrie "protest national", mai spun reprezentantii federatiei.

Federatia Nationala Ambulanta recomanda ca personalul de serviciu (personalul operativ), exceptie facand personalul din dispecerat, sa participe la protest in timpul de asteptare intre solicitari fara a afecta timpii de plecare la caz.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.