Sindicalistii de la metrou vor declansa greva generala daca salariile angajatilor vor fi reduse cu 25%.
"Vom participa la toate actiunile Confederatiilor Sindicale, iar daca dupa aceste actiuni Guvernul isi va mentine ideea de a reduce salariile angajatilor din companiile de stat cu 25%, nu vom avea alta alternativa decat sa declansam greva generala. Speram sa se renunte la aceasta ideea, pentru ca asemenea reduceri salariale nu pot fi suportate", a precizat Florian Crisu, vicepresedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), conform Wall-Street.

De asemenea, vicepresedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Voicu Sala, a declarat ca sindicatele din CFR vor bloca trenurile la sfarsitul lunii mai daca li se vor reduce salariile cu 25%.

"In 18 mai ne vom intalni in Consiliul National, pe data de 19 mai vom participa la mitingul organizat de Cartel Alfa, iar daca pana atunci se va lua decizia reducerii salariilor cu 25% si la CFR, fiind o companie de stat, vom declansa toate procedurile legale, iar in 25-30 mai s-ar putea sa intram in greva generala, iar traficul feroviar va fi blocat. Nu este normal ca la CFR, dupa ce s-au facut concedieri in masa si au fost inghetate salariile, sa se reduca din nou salariile", a spus Voicu Sala, conform NewsIn.

Premierul Emil Boc a anuntat miercuri ca reducerea salariilor cu 25% se va aplica si in cazul angajatilor din companiile care au capital integral sau majoritar de stat, argumentand ca si acestia sunt salariati ai statului. [Minus de 25% din salarii si la companiile cu capital majoritar de stat]


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.