Persoanele carora li s-a refuzat viza pentru Statele Unite au dreptul de a o solicita din nou, insa Ambasada SUA incurajeaza aceste demersuri doar daca situatia respectivilor solicitanti a inregistrat "schimbari considerabile si pozitive", a declarat ambasadorul Mark Gitenstein.
"Conform legii americane a imigrarii, persoanele refuzate pot solicita din nou viza de cate ori doresc, dar noi le sfatuim ferm sa nu faca acest lucru. Stim insa ca situatia unei persoane se poate schimba. Incurajam persoanele sa solicite din nou viza doar daca si atunci cand situatia lor a inregistrat schimbari considerabile si pozitive", a spus ambasadorul Mark Gitenstein, prezent miercuri, alaturi de ministrul roman de externe, Teodor Baconschi, la evenimentul de lansare a campaniei comune de informare privind procedura de solicitare a vizelor temporare pentru Statele Unite.

Romania este una dintre putinele tari membre ale Uniunii Europene care nu este inclusa in programul Visa Waiver, prin care cetatenii ar fi scutiti de obligativitatea vizei atunci cand doresc sa calatoreasca in Statele Unite, arata NewsIn.

Unul dintre principalele motive pentru care Romania nu a fost inclusa in Visa Waiver, in ciuda indeplinirii altor criterii pentru intrarea in program, este rata mare de refuz a solicitantilor de viza. Astfel, anul trecut, un roman din patru a fost refuzat atunci cand a solicitat viza.

Ambasadorul Mark Gitenstein a spus ca peste 26.000 de romani au primit anul trecut vize temporare pentru SUA, dar ei au reprezentat doar 75% dintre solicitanti, ceea ce inseamna ca mai mult de 8.600 de romani au fost refuzati.

Pentru includerea in Visa Waiver rata de refuz a vizelor nu trebuie sa depaseasca 3% din totalul solicitantilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.