Sute de medici de familie si de reprezentanti ai asociatiilor pacientilor au protestat in Piata Revolutiei din Capitala.

Cateva sute de medici de familie si de reprezentanti ai asociatiilor pacientilor s-au adunat miercuri dimineata in Piata Revolutiei din Capitala, pentru a protesta fata de contractul cadru privind serviciile de asistenta medicala pe 2010, relateaza NewsIn.

Medicii de familie au reclamat faptul ca sumele care li se pun la dispozitie anul acesta sunt insuficiente, iar contractul cadru contine prea multe penalitati si obligatii in ceea ce ii priveste.

Legat de pacienti, acestia sunt solidari cu medicii, considerand ca prevederile contractului cadru ii afecteaza de asemenea.

In paralel cu protestul, reprezentantii medicilor negociaza din nou cu autoritatile pentru a se gasi o rezolvare la problemele lor.

Reamintim ca din data de 1 aprilie medicii nu mai elibereaza retete compensate si gratuite, bilete de trimitere si concedii medicale.

Tot in Piata Revolutiei au fost amplasate cateva corturi la care medicii masoara tensiunea gratuit, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.