Social 16 Martie 2010 12:47
Profesorii si studentii au iesit luni in strada, nemultumiti de deciziile ministrului Educatiei. In timp ce dascalii sunt indignati de salariile mici, tinerii cer burse si tichete de tabere.

Astfel, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant va organiza pichetari, mitinguri si greve de avertisment la nivel local, care se vor muta in Capitala din luna aprilie. In iunie, dascalii vor sa puna lacatul pe usa scolilor si ameninta ca nu vor incheia situatia scolara a elevilor, potrivit Realitatea.

La randul lor, studentii sunt nemultumiti de decizia ministrului de a reduce fondul de burse si de a renunta la taberele studentesti. Potrivit reprezentantilor Ministerului Educatiei, protestele studentilor nu sunt intemeiate, in conditiile in care fondul alocat pentru plata burselor studentesti nu a fost redus, ci este la nivelul anului 2009, respectiv 198 milioane de lei. Alocatia standard alocata per student bugetat pentru o bursa este de 69 de lei pe luna, potrivit NewsIn.


Peste 11.000 de transportatori vor protesta in fata Guvernului

Peste 11.000 de transportatori vor protesta miercuri si joi in fata Guvernului, cerand Executivului luarea unei Hotarari de Guvern prin care sa se impiedice pirateria din acest sector, a declarat astazi presedintele Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor din Romania (COTAR),Vasile Stefanescu.

"Noi nu am vrut ca mitingul sa se suprapuna cu cel al sindicalistilor de la Metrorex, ci doream sa fie organizat in perioda 23-24 martie. Nu am primit aprobarea de la Primaria Municipiului Bucuresti in acest interval din cauza desfasurarii unui Targ de mirese. Nu vreau sa degenereze acest miting, dar nici nu garantez pentru ce se va intampla", a spus Vasile Stefanescu.

Potrivit reprezentantilor COTAR, pirateria aduce scaderi dramatice ale cifrelor de afaceri ale transportatorilor autorizati. Totodata, statul pierde incasari la buget de peste 300 milioane de euro anual, prin neimpozitarea celor care fac aceasta frauda fiscala. Reprezentantii COTAR ii acuza pe secretarul de stat in Ministrul Transporturulor si Infrastructurii (MTI), Eusebiu Pistru, si pe directorul directiei de transport din MTI, Sorin Sarbu, de faptul ca nu i-ar interesa problemele transportatorilor, ci doar rotunjirea veniturilor proprii".
In replica Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a spus ca actiunile anuntate sunt nejustificate si "de neinteles".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.