In acest sens, federatia pregateste mitinguri, boicotarea examenelor nationale si greva generala.

Astfel, peste 70% dintre membrii federatiei au votat pentru patru forme de protest: miting in Bucuresti, greva de avertisment, boicotarea examenelor nationale si greva generala, relateza NewsIn.

Federatia "Spiru Haret" a lansat referendumul in luna februarie, in urma analizarii situatiei actuale a sistemului educational si a salariatilor din invatamant care se confrunta cu pierderea locurilor de munca, diminuarea veniturilor si pierderea unor sporuri.

"Fata de situatia actuala si analizand rezultatele referendum-ului, participantii la sedinta au hotarat continuarea actiunilor de protest, incepute in 3 februarie cu pichetarea sediului M.E.C.T.S. Intre actiunile stabilite se numara: trimiterea unei delegatii la Bruxelles, sesizarea Curtii Europene a Drepturilor Omului, lansarea unui sondaj de opinie in randul membrilor de sindicat (pentru a afla punctul lor de vedere cu privire la o serie de probleme privind Legea educatiei si salarizarea personalului din sistem), boicotarea probelor examenelor nationale (care se deruleaza incepand cu jumatatea lunii aprilie) si blocarea sfarsitului de an scolar", spun reprezentantii Federatiei "Spiru Haret".

Federatia lanseaza de asemenea un apel catre celelalte federatii sindicale din invatamant pentru stabilirea unui calendar comun al actiunilor de protest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.